ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ РІЗНИХ СОРТІВ МЕДУ
PDF

Ключові слова

мед; діастазне число; кислотність; механічні домішки; масова частка води; pH

Як цитувати

Дон, І., & Петруша, Ю. (2019). ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ РІЗНИХ СОРТІВ МЕДУ. ΛΌГOΣ. МИСТЕЦТВО НАУКОВОЇ ДУМКИ, (7), 46-49. https://doi.org/10.36074/2617-7064.07.00.010

Анотація

У статті досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості меду різних сортів, що представлений у торговельних мережах м. Запоріжжя. Проаналізовано рН розчинів меду, масову частку води, кислотність та діастазне число. Встановлено, що всі досліджувані зразки відповідають нормам ДСТУ. Жодний зразок меду не містить механічних домішок, желатину, крейди, борошна або крохмалю. За показниками кислотності, діастазного числа та масової частки води досліджувані сорти відповідають нормативним вимогам. З’ясовано, що всі розчини меду мають кисле середовище.

https://doi.org/10.36074/2617-7064.07.00.010
PDF

Посилання

ДСТУ 4497:2005. Мед натуральный. Вилучено з http://receptura.net.ua/dstu/199-dstu-4497-2005-honey.html

Заикина, В. И. (2012). Экспертиза мёда и способы обнаружения его фальсификации. Москва: Урожай.

Creative Commons License

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

| Переглядів: 269 | Завантажень: 172 |