ЕКСПРЕС - МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ІНТЕГРАЛЬНОГО ПОКАЗНИКА ЯКОСТІ ЙОГУРТІВ
PDF

Ключові слова

якість йогуртів, органолептичний аналіз, активна і титрована кислотність, вміст жиру, білку, редокс-потенціал.

Як цитувати

Звєрєва, В., Лашко, Н., & Чаусовський, Г. (2020). ЕКСПРЕС - МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ІНТЕГРАЛЬНОГО ПОКАЗНИКА ЯКОСТІ ЙОГУРТІВ. ΛΌГOΣ. МИСТЕЦТВО НАУКОВОЇ ДУМКИ, (10), 69-71. https://doi.org/10.36074/2617-7064.10.013

Анотація

методу визначення інтегрального показника йогуртів. Експериментально підтверджено, що редокс-потенціал впливає на інтенсивність біохімічних
процесів визрівання молочнокислих продуктів, зокрема, йогуртів. Визначення величини редокс-потенціалу йогурту дає можливість здійснювати контроль за якістю цього молочного продукту та прогнозувати термін його зберігання. Все це дозволяє розглядати редокс-потенціал як інтегральний показник якості молочнокислих продуктів, зокрема, йогуртів.

https://doi.org/10.36074/2617-7064.10.013
PDF

Посилання

Миронова, А. В. (2016). Йогурт корисний лише за умови, що він натуральний. Стандартизація. Сертифікація. Якість, (2), 52-54. Вилучено з http://nbuv.gov.ua/UJRN/ssia_2016_1_17.

Крижак, Л. М. (2015). Обґрунтування складу заквашувальної композиції для виробництва йогурту функціонального призначення. Харчова наука і технологія, (2), 7-14. Вилучено з http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2015_2_4.

Гойко, І. Ю. (2014). Антиоксидантні властивості кисломолочних напоїв збагачених рослинною сировиною. Харчова наука і технологія, (2), 52-55. Вилучено з https://elibrary.ru/item.asp?id=27711780.

Рудавська, А. Б. & Ромоданова, В. А. (2014). Окиснювально-відновний потенціал як показник бактеріальної безпечності молочних продуктів. Товари і ринки, (1), 173-180. Вилучено з http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_2_21.

Creative Commons License

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

| Переглядів: 27 | Завантажень: 22 |