
- озима пшениця, волога, гідротермальних обробка, кут тертя зернової маси, кут природного нахилу, щільність розташування зернистої маси і зазор між ними, властивості зерна.
Авторське право (c) 2020 Мохигуль Усаркулова; Шаріп Маматожиев (Науковий керівник)

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Анотація
Ця наукова робота спрямована на вивчення впливу зміни структурно-мнічних властивостей зерна пшениці залежно від вологості на технологічні процеси і на дослідження впливу загального навантаження на рівномірний розподіл зерна по поверхні дробильного вала, метою нашої наукової роботи є пошук оптимальних способів отримання борошна сорту з високою якістю і виходом з осінньої м'якої пшениці. В експерименті використовувалися "Правила організації і ведення технологічних процесів на млинах" і теоретичні, експериментальні методи. Результати експерименту обробляються методом розрахунку. Також у науковій роботі: визначено структурно-механічні властивості зерна при підготовці вирощуваних на території Республіки Узбекистан осінніх м'яких пшеничних зерен до просіювання борошна і зроблено висновок про вплив зміни структурно-механічних властивостей зерна в залежності від вологості на рівномірний розподіл загального навантаження н а поверхня дробильного вала.
Завантаження
Посилання
- Маматожиев, Ш. И., & Усаркулова, М. М. (2020). Определение процедуры, состава и методики процесса увлажнения пщеницы. Актуальная наука [Сельскохозяйственные науки]: Международный научный журнал.(1(30)), 18-21.
- Гинзбург, А. С., Дубровский, В. П., Казаков, Е. Д., Окун, Г. С., & Резчиков, В. А. (1969). Влага в зерне. Москва: Колос.
- Куприц, Я. Н. (1946). Физико-химические основы размола зерна. Москва: Заготиздат.
- Маматожиев, Ш. И., Усаркулова, М., & Дадажонов, З. З. (2020). Определение изменения угла трения зерна в зависимости от влажности. Актуальная наука [Сельскохозяйственные науки]: Международный научный журнал(1(30)), 22-24.
- Хаитов, Р. А., Зупаров, Р. И., Раджабова, В. Э., & Шукуров, З. З. (2000). Дон ва дон маҳсулотларининг сифатини баҳолаш ҳамда назорат қилиш. Тошкент: Университет.
- ГОСТ 13586.5-93. (б.д.). Зерно. Метод определения влажности.
- ГОСТ 10842-89. (б.д.). Зерно. Методы определения массы 1000 зерен.
- ГОСТ 10840-64. (б.д.). Зерно. Методы определения натуры (Изм. 1,2).