
- українська кухня; народна кухня; формування національної кухні; українські страви
Авторське право (c) 2020 Олег Брайлян; Тетяна Семко (Науковий керівник)

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Анотація
Українська кухня має давню історію і славиться свою різноманітністю. Борщі і пампушки, паляниці і галушки, вареники і ковбаси, печеня і напої з фруктів і меду відомі далеко за межами України. Національна кулінарія нараховує сотні рецептів. Деякі страви мають багатовікову історію, як, наприклад, український борщ. Для більшості страв характерний складний набір компонентів (так, у борщі їх нараховує сотні рецептів. Деякі страви мають багатовікову історію, як, наприклад, український борщ. Для більшості страв характерний складний набір компонентів (так, у борщі їх нараховується до 20), а також комбінування декількох способів теплової обробки продуктів (смаження, варіння, тушкування, запікання). Така технологія обумовлює неповторні смакові якості, аромат і соковитість страв української кухні.
Завантаження
Посилання
- Доцяк, В.С. (1995). Українська кухня: Технологія приготування страв. Київ: Вища школа.
- Ковров, Я.Г. (1988). Раціональне харчування. Київ: Здоров'я.
- Карсекін, В.В. & Колакура, М.М. (1986). Раціональне харчування в сім'ї. Київ: Техніка.
- Майструк, П.Н & Дунаевский, Г.А. (1980). Организация диетического питания. Київ: Здоров'я.
- Малявко, А.А. (1991). Технология приготовления первых, вторых и сладких блюд. Київ: Вища школа.
- Ратушний, А. С., Старостина, Л.А., Алекаев, Н.С. и др. (1982). Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания. Москва: Экономика.
- Сипливий, М.К. (1987). Профессии общественного питания. Київ: Радянська школа.
- Смоляр, В.И. (1991). Рациональное питание. Київ: Наук. думка.