ΛΌГOΣ.ONLINE (2020)
Технічні науки та інформаційні технології

CТРАВИ З М’ЯСА УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ

Олег Брайлян
Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ
Про автора
Тетяна Семко
Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ
Про автора
Дата публікації листопад 3, 2020
Ключові слова
  • українська кухня; народна кухня; формування національної кухні; українські страви
Як цитувати
Брайлян, О., & Семко, Т. (2020). CТРАВИ З М’ЯСА УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ. ΛΌГOΣ. ОНЛАЙН. вилучено із https://ojs.ukrlogos.in.ua/index.php/2663-4139/article/view/5451

Анотація

EOI 10.11232/2663-4139.15.01

Українська кухня має давню історію і славиться свою різноманітністю. Борщі і пампушки, паляниці і галушки, вареники і ковбаси, печеня і напої з фруктів і меду відомі далеко за межами України. Національна кулінарія нараховує сотні рецептів. Деякі страви мають багатовікову історію, як, наприклад, український борщ. Для більшості страв характерний складний набір компонентів (так, у борщі їх нараховує сотні рецептів. Деякі страви мають багатовікову історію, як, наприклад, український борщ. Для більшості страв характерний складний набір компонентів (так, у борщі їх нараховується до 20), а також комбінування декількох способів теплової обробки продуктів (смаження, варіння, тушкування, запікання). Така технологія обумовлює неповторні смакові якості, аромат і соковитість страв української кухні.

 
Переглядів: 15

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Посилання

  1. Доцяк, В.С. (1995). Українська кухня: Технологія приготування страв. Київ: Вища школа.
  2. Ковров, Я.Г. (1988). Раціональне харчування. Київ: Здоров'я.
  3. Карсекін, В.В. & Колакура, М.М. (1986). Раціональне харчування в сім'ї. Київ: Техніка.
  4. Майструк, П.Н & Дунаевский, Г.А. (1980). Организация диетического питания. Київ: Здоров'я.
  5. Малявко, А.А. (1991). Технология приготовления первых, вторых и сладких блюд. Київ: Вища школа.
  6. Ратушний, А. С., Старостина, Л.А., Алекаев, Н.С. и др. (1982). Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания. Москва: Экономика.
  7. Сипливий, М.К. (1987). Профессии общественного питания. Київ: Радянська школа.
  8. Смоляр, В.И. (1991). Рациональное питание. Київ: Наук. думка.